Kuntokuu on syyskuu – liikuntavälineet ja -vinkit jakoon!

Puun runko sopii hyvin ylösnousutreeniksi. Laskeudu hallitusti ja ojenna itsesi täysin suoraksi ylhäällä. Pidä polvet ja varpaat samaan suuntaan. Mitä matalammalle istuudut, sitä haastavampi liike on. Liike vahvistaa reisi- ja pakaralihaksia.

Matalan kynnyksen kuntoliikuntakampanja Kuntokuu on vuosittain syys- ja helmikuussa. Syyskuu alkoi, joten Kuntokuu on käynnissä ja mukaan ehtii.

Osallistu yksin tai porukassa matalan kynnyksen liikkumiskampanjaan. Liikuitpa pyörällä, jalan, kelaten tai juosten, niin kaikki liikkuminen lasketaan ja merkataan kuntokorttiin. Hyötyliikunnat kuten haravointi, puiden pilkkominen jne. ovat yhtä arvokkaita Kuntokuussa, kun vaikkapa maratonarin harjoittamat pitkät juoksulenkit. Sieniä ja marjoja on vielä metsissä! Kuntokuun sivustolla on myös liikuntavinkkejä. Kurkkaa ja hyödynnä. Kaikenlainen liikkuminen lasketaan!

Tulosta oma kuntokorttisi täältä. Täytä kuntokorttisi syyskuun ajan ja postita se Paralympiakomiteaan. Näin korttisi on mukana palkintojen arvonnassa. Samalla voit ottaa säännöllisen liikkumisen arkirytmiisi. Viikoittaisen liikkumisen suositus on 2,5 tuntia viikossa reipasta sydämen sykettä kohottavaa liikkumista. Se on jokaiselle viikonpäivälle noin 21 minuuttia. Joinakin päivinä voi tehdä pidempiäkin lenkkejä tai osallistua ryhmäliikuntatunnille. Näin taas toisena päivänä voi liikkua vähemmän. Tärkeää on säännöllisyys ja että liikkuu. Lisää suosituksista voit lukea UKK-instituutin sivuilta.

Lisäksi tänä syksynä arvotaan lisäpalkinto kivasta liikuntaväline- tai liikkumisvinkistä. Oletko kehitellyt jostain hyvän liikuntavälineen tai oletko ottanut käyttöösi jonkun välineen, joka sopii liikuntaan, vaikkei olisi siihen tarkoitettukaan? Oletko keksinyt hyvät liikkeet, joita teet puistonpenkillä tai sitä hyödyntäen? Oletko luonnossa kehitellyt liikkeitä tai tapoja, jotka lisäävät liikettä? Kun lähetät meille kuntokorttisi arvontaan, niin sujauta vinkkisi kuvana tai kirjoitettuna mukaan. Vinkin voit lähettää myös alla oleviin yhteystietoihin eli sähköpostiin tai tekstiviestillä. Parhaat vinkit julkaistaan Paralympiakomitean nettisivuilla.

Lisätiedot ja vinkit:

Tiina Siivonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 8334869.

Kuntokortit palautetaan: Paralympiakomitea/Kuntokuu, Valimotie 10, 00380 Helsinki.

Arvonnat suoritetaan marraskuun alussa.

Teksti ja kuvat: Tiina Siivonen